בורגול ירוק של אראל
בורגול ירוק של אראל
רכיבים:
בורגול
מעט שמן זית
מלא לימון
שיני שום
צרור שלם כוסברה
צרור שלם פטרוזיליה
מלח.
אופן הכנה:
נתחיל מזה שהבורגול הוא בעצם גרגרי חיטה מלאה שבושלו ולאחר מכן נאפו ונגרסו, ניתן למצוא אותו ב 3 מידות: דק, גס וטחון.
הדרך הפשוטה והמהירה ביותר היא שלפני השימוש במתכונים שונים נשרה אותו במים רותחים - על כל כוס בורגול = כוס מים רותחים.
ההשרייה תימשך כ 20-30 דקות ותגרום לגרגרים לספוח נוזלים - בגדול אחרי שלב זה הוא מוכן לאכילה ונשאר רק לסנן ולסחוט מהנוזלים אך הרבה יותר טעים שמשולב במתכונים - סלטים/ממולאים/תבשילים.
שמים בנינג'ה קצת שמן זית, מלא לימון, שיני שום, צרור שלם כוסברה צרור שלם פטרוזיליה, מלח.
שופכים את המיץ הירוק הזה לבורגול, מערבבים היטב ונהנים!
איך נתייחס:
כל ½ כוס בורגול זוהי מנת פחמימה
